Zöld Tara szobor, ami segít hogy nyugodtabban tudj takarékoskodni

Annyit még így a poszt elején leszögeznék, hogy mivel én sajnos nem vagyok buddhista, ezért lehetséges, hogy vannak olyan dolgok, amiket rosszul tudok, vagy egyáltalán nem. Szóval ezekért a tévedésekért előre is elnézést kérek. Ne gyertek nekem éles késsel. Minden kritikát, és felhomályosítást szívesen fogadok, de csak kulturáltan. Még egyszer: ne vegyétek le a fejemet, mert nem értek mindenhez.

Zöld Tara szobor Nepálból. Áldott termék. - Nepáli termékek

Ugyan itthon nem egy nagyon elterjedt vallás a buddhizmus, de számos babonája vagy ahhoz hasonló hiedelme jelen van. Ilyen például a “kövér Buddha” hasának megsimogatása, ami elvileg pénz bőséget eredményezhet. Mostanában kellett megvilágosodnom, hogy az a szobor igazából nem Buddha, hanem egy úgynevezett Natsuke, aminek sajnos nem teljesen vagyok tisztában a működésével. Aminek viszont igen, az a Zöld Tara Szobor. Magának Tarának az eredete két esélyes a buddhista hiedelem szerint, vagy eleve istennő volt, vagy pedig egy megvilágosodott hercegnő. Annyi biztos, hogy főleg a fehér és zöld szobrok, amik róla készülnek az ő könyörületét, és jó szándékát sugározzák az emberek felé. Több más színű szobor is jelképezi őt, de azok a bosszúálló személyiség jegyeit hordozzák magukban, amit szintén Tarától eredeztettek. Ha úgy tetszik az istennő sok arca jelenik meg bennük. Ez persze nem újdonság a mitológiákban, pláne nem a keleti mitológiákban. De az egyiptomiban is találkozunk ilyennel Szekmeth és Basztet istennők személyében.

Persze, ez így mind szép és jó, de hogy segít nekem ez a szobor a takarékoskodásban. Nos, kedves olvasó a buddhizmus szerint Tarának meg van a hatalma, mivel mindig az emberek jólétéért imádkozik, hogy teljesítsen egy kívánságot. Persze, nem állítom, hogy ha az ember azt kívánja tőle, hogy legyen ötöse a lottón, azt teljesíti is, de egy próbát mindenképp megér szerintem.

Na, de hol lehet szert tenni egy ilyen szoborra?Üssétek be a keresőbe, hogy Zöld Tara szobor Nepálból. Áldott termék. – Nepáli termékek, sok link ugrik fel, ami elvezet titeket a szoborhoz. Persze, ha ezeknek a kulcsszavaknak csak valamelyik részét ütitek be, az is biztos megfelelő lesz. Amit én találtam, az ez az oldal volt.

Persze, ha valaki nem feltétlenül érdeklődik az ilyen “hum-bug” iránt, de stresszesnek érzi a mindennapjait, az is megtalálja itt a neki valót. Én rendkívül hasznosnak találtam az illóolajok és füstölők szinte kifogyhatatlan tárházát, amit az oldal nyújt. Nagyon illat mániás vagyok, úgyhogy ha valaki osztja ezt a szenvedélyemet, és könnyen megnyugszik a kellemes illatok hatására, annak mindenképp ajánlom ezt a helyet. Nem csak hogy nagy a választék, de ahhoz képest, hogy egyenesen Nepálból hozzák meglepően alacsony az áruk. Egy csomag normál diszkontból szerzett 20 darabos füstölő is van ezer forint, amik talán másfél óráig is bírják.

Ugyan vannak konkrétan vallási/meditatív jellegű füstölők, mint például a Zöld Tara füstölő, vagy valamelyik Buddha füstölő, ezeket nyugodtan használhatjuk puszta illatosításra is. Bár én sem vetem meg a meditatív jellegű használatot. Nagyon produktív tud lenni, ha az ember elmélyed magában, és helyre rakja a dolgait egy-egy ilyen meditáció alatt.

A füstölőkön, és illóolajokon kívül még találhatunk itt könyveket is, amik a vallásostól elkezdve a színezőkön át a szórakoztatókig terjedhetnek és rendkívül jó áron ajánlják őket a felületen. Mikor én vásároltam náluk, három köteg füstölőt, egy Zöld Tara szobrot és két könyvet rendeltem tőlük, és mindegyikkel nagyon meg voltam elégedve. Online vásárlások során hajlamos vagyok egyszerre több mindent venni, mert ilyenkor úgy érzem, hogy úgy éri csak meg igazán a postaköltség, ami ebben az esetben egyáltalán nem volt magas. Szóval mindenhogyan jól jártam.

Hogyha valakinek még ez sem volna elég, az találhat itt különböző teákat is, illetve arc és szájápolási szereket is! Hogyha pedig felkeltette az érdeklődéseteket a Buddhizmus, ajánlom, hogy olvassatok bele a blogba, amit a tulajdonos vezet. Nagyon érdekes dolgokat, tippeket lehet belőlük megtudni a buddhizmusról, Nepálról vagy a meditálásról, attól függően, hogy téged mi érdekel.

Ha pedig gyakorló buddhista vagy, akkor biztos nagy hasznát veszed a hangtálak mandalák és egyéb vallási kellékek nagy felhozatalának. Ezekről sajnos (igen, szánom-bánom) nem tudok nagyon sok mindent mondani, mert nem kifejezetten ismerem őket, hogy mire valók. Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy elengedhetetlen egy buddhista repertoárjából.

Mint már említettem, bátran rendelhettek az oldalról, én semmi negatívummal nem találkoztam. A szállítás olcsó és pontos, a termékek nem károsodtak, pedig a füstölőktől féltem, hogy majd összetörnek, de minden épen és egészben megérkezett. Úgyhogy én csak ajánlani tudom őket minden féle szempontból.

Remélem a Zöld Tara Szobor (ami Nepálból érkezett, áldott termék – Nepáli termékek) nektek is kegyes lesz a pénzügyeit felé, és minden megtakarított forintotok megsokszorozódik. Addig is olvassátok a blogot, és vigyázzatok egymásra és másokra.