Napelem: nem extra kiadás, hanem csodás befektetés

Sokan még ma is úgy gondolnak a napelemekre, napkollektorokra, hogy ezek költséges, drága dolgok. Kiadunk egy halom pénzt érte, vannak esetek, amikor milliókat, holott napelem nélkül is van áramunk, nem igaz?

Ennek ellenére én mégis azt mondom, a megújuló energiában van a jövő, de nem csak a Földünk, hanem a pénztárcánk miatt is. A helyzet az, hogy ezek a személyek egyáltalán nem gondolnak bele a hosszútávú perspektívába.
Azzal, hogy fizetjük a villanyszámlákat, folyamatosan csak kimászik a zsebünkből a pénz. A napelem rendszer ezzel ellentétben befeketetés, mely segít abban, hogy több maradjon meg a házikosztra, sőt, akár még plusz bankókat is tehet a zsebünkbe!

Mi alapján gondolom én azt, hogy a napelem jó befektetés? Nézzük is meg a szempontokat!

1. Nem feltétlen kell egyösszegben finanszíroznunk a berendezést.
A napelemek esetén nagy félelem az ár. Valóban nem olcsó egy ilyen készülék telepítése, ám pontosan emiatt létezik már a napelemek pályázat.
A pályázat gyakorlatilag egy nulla százalékos kamatú kölcsön, melynek megigénylésével gyakorlatilag részletfizetésszerűen finanszírozhatjuk a környezet- és pénztárcabarát újításunkat.

2. A felszereléssel nem keletkezik plusz kiadásunk
Még ha korábban említett napelemek pályázatot is vesszük alapul, akkor sem lesz plusz kiadásunk, ugyanis a villanyszámlát megspóroljuk. Egy jól megépített rendszer ki tudja termelni a háztartásnak szükséges áramot, így nulla forintos villanyszámlát fogunk kapni. Magyarul, részletekben ugyan fizetjük az elemünket, de cserébe borsos árú számlák már nem várnak minket a postaládában.

3. Pénzt hozhat a házhoz
Jól olvastad, a napelem akár pénzt is rakhat a zsebedbe! Hogyha több áramot termel a rendszer, mint amennyit elhasználunk, akkor azt visszatáplálja a hálózatba. Az extra áramot pedig a szolgáltató cég megfizeti nekünk.

4. A napelemek ára 8-10 év alatt megtérül
Igaz, hogy egy ideig részletfizetés miatt nem csökkennek jelentősen a kiadások, de egyszer bizony végre kifizetjük a teljes összeget! 8-10 év alatt már eljutunk erre a pontra. Innentől se áramszámla, se törlesztőrészlet!

5. Nem kell rá folyamatosan pénzt költeni
Ha jól építik meg a rendszert, és minőségi elemekkel dolgoznak, akkor bizony egy napelemes panel akár 25 (!) évig is szolgálhat minket! Ha ezt a távot nézzük, nem is olyan drága, ugye?

Ha jól átgondoljuk a fenti érveket, akkor hamar belátjuk, hogy a napelem nagyon jó befektetés, szóval jobb, hogyha így tekintünk rá, és nem egy felesleges kiadásként.

TIPP: Ha érdekel a napelemek pályázat, akkor érdemes megfelelő kivitelezőt, segítő céget keresned! Egy ilyen cég biztosítja a tökéletes szakembereket, és segít a papírmunkában, így nem kell fájjon a fejed az ügyintézés miatt.
Ha a házad megfelelő egy ilyen rendszer telepítéséhez, akkor bele is foghattok az igénylésbe és építésbe. Remek lehetőség, amit egy tudatos befektető biztosan nem hagy ki!

napelemek pályázat