Online lakásbiztosítás kalkulátor – amivel garantált a takarékosság

Az online lakásbiztosítás kalkulátor ma már nem nagy dolog, hiszen minden más szolgáltatási körben is megvannak azok az oldalak, ahol össze lehet hasonlítani a sok különböző ajánlatot. A takarékosság jegyében ez nagyon fontos és hasznos lehetőség, amivel szerintem mindenképpen érdemes élni, ha nem szeretnénk a szükségesnél több pénzt költeni egy-egy szolgáltatásra.

A pannonsafe.hu oldalán található online lakásbiztosítás kalkulátor nálam már többszörösen bizonyított. Első körben persze csak felmértem a terepet, hogy milyen lehetőségeim vannak a díjkalkulátor szerint. Aztán külön-külön is megnéztem és leellenőriztem, hogy minden információ valóban úgy van-e, ahogy az az összesítésben olvasható. Végül pedig nem volt más dolgom, csak megrendelni a lakásbiztosítást. Mivel nekem volt egy korábbi lakásbiztosításom, arra kellett odafigyelnem, hogy időben elindítsam a procedúrát. Ugyanis ha időben elküldöm a megrendelőt az új szolgáltatásra a pannonsafe.hu oldalán, akkor ők lemondják a már meglévő biztosítást.

A biztosítás lemondását az évforduló napjához kell igazítani. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb 30 nappal az évforduló előttig egy felmondó levélben jelezni kell, hogy elállunk a további szerződéstől és a fordulónappal lemondjuk a biztosítást. Hogyha van még túlfizetésünk, akkor azt ebben a levélben kell kérvényezni, hogy bizony küldjék már vissza. Valamint azt sem árt külön kérni, hogy küldjenek egy visszaigazoló levelet arról, hogy elfogadták a szerződés felmondását. A biztonság kedvéért mindenképpen jó ötlet egy másolatot megtartani erről az elküldött levélről, amivel lehet igazolni a saját lépéseinket.

Egyébként ti milyen gyakran nézitek át ezeket a lehetőségeiteket? Csak mert tényleg évről-évre változnak a szerződési feltételek és ha nem vagyunk elég szemfülesek, akkor könnyedén emelhetnek évente olyan nagy összeget, hogy igazából meg se érje annál a biztosítónál maradni. De ehhez tényleg az kell, hogy ne legyünk restek minden évben egyszer megnézni, hogy milyen szolgáltatási csomagok közül lehet választani.

Arról nem is beszélve, hogy ahogy az az online lakásbiztosítás kalkulátor felületén is meglátszik, nem csak egyszerű alapcsomagokat lehet választani. Minden biztosítónak az az érdeke nyilvánvaló módon, hogy őket válassza a megrendelő. Éppen ezért olyan kiegészítő szolgáltatásokat kínál ingyen, amik még szimpatikusabbá, kedvezőbbé teszik az adott csomagot.

A pannonsafe.hu oldalán rengeteg ilyen szolgáltatás van felsorolva az online lakásbiztosítás kalkulátor fül alatt. Így például többek között választhatjuk azt, hogy az alapcsomag mellé gépjármű assistance szolgáltatást kérünk, vagy a négylábú barátunk, kutyusunk vagy macskánk biztosítását kérjük. De lehetőség van kiterjesztett garancia igénylésére is, vagy arra, hogy egyben legyen biztosítva a lakás és a vállalkozásunk is. A füst és koromszennyeződések okozta károkra is van lehetőségünk kiterjeszteni a biztosítást, ahogyan a vandalizmus és / vagy graffiti károkat is fizettethetjük a biztosítóval. Ha van egy kívülről történő beázásunk, vagy ne adj isten, nyitva felejtjük valamelyik nyílászárót és ott történik meg a baj – mármint beázás ügyileg, akkor azt is bevehetjük a biztosítási körbe. Ha csőtörésnél egy halom víz folyna el, arra se lenne gondunk, ha azt a plusz csomagot választjuk. Hogyha nagyon drága kerti bútoraink vannak, amiket nagyon féltünk a károktól, akkor természetesen ezt a kiegészítést is választhatjuk, de épp ugyanez igaz a napelemes és napkollektoros rendszerekre is. Ha pedig olyan lakója van az ingatlannak, ahol valós veszélyforrást jelenthet a jóhiszemű beengedés, vagy besurranás, akkor érdemes az ebből fakadó kár térítését választani a plusz csomagok közül.

Tehát meglehetősen sok opció közül választhatunk, a kérdés tényleg csak annyi, hogy mennyire vagyunk szemfülesek, mennyire követjük nyomon a lehetőségeinket és mennyire vagyunk hajnaldóak évente egyszer egy kicsit foglalkozni ezzel a témával azért, hogy aztán egy évig megint ne legyen ezzel problémánk. A pannonsafe.hu online lakásbiztosítás kalkulátora a legjobb segítség, véleményem szerint.