Kijelzőcsere-kisokos: Mibe érdemes pénzt fektetni?

Kiskorom óta a szüleim arra neveltek, hogy jól bánjak a pénzzel. Szerencsére soha nem is küszködtem komolyabb problémákkal a pénzügyeim terén. Mindig tisztában vagyok azzal, hogy az adott helyzetemben mit engedhetek meg magamnak és mit nem.

Sokszor nekem is nehéz látni, amikor valaki más megengedhet magának valami olyasmit, amit én nem, annak ellenére, hogy én is nagyon szeretném magaménak tudni. Főleg az egyetem alatt, amikor mindenki a tabletével tanult, ami tudtam, hogy drágább, mint a laptopom. Vagy egyéb márkás cipők, táskák, a telefonok… Üdvözlök mindenkit a középosztálybeli problémák világában.

Könnyen el tudok tekinteni ezek mellett, mert tudom, hogy én is egy nagyon jó helyzetben vagyok. Ha nem is tárgyakban, de élményekben mindig ki tudom hozni a maximumot az életemből. Meg jobban élek azzal a tudattal, hogy a sok-sok spórolással nagyobb dolgokba tudom majd fektetni a pénzemet, mint például egy autó vagy egy lakás.

Nem fogok azonban álszenteskedni sem. Amióta folyamatos jövedelmem van, nem vonok meg magamtól mindenfélét. Nagy vágyam volt venni egy új telefont, egy olyat, amilyet még sosem használtam azelőtt. Nyilván ez egy drágább darab volt, amit kiszemeltem magamnak, de több évre terveztem vele. Nem szoktam évente készüléket váltani és úgy éreztem, hogy jól meggondoltam a vásárlást.

Sokat spóroltam rá, és amikor megvettem, hihetetlenül elégedett voltam. Még nem szereztem be rá fóliát vagy tokot, de annyira türelmetlen voltam, hogy használatba is vettem. Itt már sejthetitek, hogy a sztori nem fog vidáman folytatódni. Az első napon, miután hozzám került, leejtettem. Nyilvánvalóan a kijelzője használhatatlanná vált.

Éppen az Allee mellett sétáltam, amikor ez történt, és annyira elkeseredett lettem, hogy (már majdnem sírva) beszaladtam, hátha bárhol tudnak segíteni a problémámon. Betévedtem az LCD FIX üzletébe és nem tudom milyen égi sugallat csaphatott meg, hogy ott kössek ki, de nem is vezethetett volna jobb helyre az utam.

Visszaemlékezve nem tudom hogyan, de el tudtam nekik motyogni, mi is történt velem és magyarázkodtam, hogy mennyire felelőtlen voltam. Azonnali iphone 11 pro kijelző csere volt az ajánlatuk. Hiszen valóban ez volt az egyetlen megoldás, másképpen máris búcsút inthettem volna a vadiúj telefonomnak.

Elég nagy dilemmába kerültem. Megkérdeztem ugyanis, hogy ez mennyibe fog nekem fájni. Őszinte leszek, első hallásra nagyon jó árnak gondoltam, és majdnem kérdés nélkül a kezük alá adtam a mobilomat. De aztán felmerültek bennem kérdések, így igyekeztem mindent letisztázni. Nem volt egy hatalmas összeg, de mégis túl nagy ahhoz, hogy egy minőségben leromlott készüléket kapjak vissza.

Szóval az első kérdésem az volt, hogy milyen minőségben tudják kicserélni a képernyőt. Milyen mértékben fog romlani a felhasználói élmény? Emlékszem, hogy kérdéssel válaszoltak: milyen minőséget szeretnék? Ugyanis az összes ügyfelüknek több opciót ajánlanak, annak függvényében, hogy ki mit engedhet meg magának. Kínálnak utángyártott, bontott, de akár teljesen új alkatrészeket is. Én végül úgy döntöttem, hogy a gyári minőséget szeretném választani, mert mindenképpen a legbiztosabb opcióra akartam menni.

Éppen ez volt a következő kérdésem. Oké, hogy gyári minőség, de mivel tudnak engem erről biztosítani? Esküszöm, nem vagyok ennyire idegesítő, de egy tegnap hozzám került telefont nem akartam csak úgy kihajítani az ablakon. Egyébként nagyon rendesek voltak velem és nagy türelemmel elmagyarázták, hogy egy elég innovatív technológia segítségével cserélik a kijelzőket. Egyszerűen csak az érintőüveget távolítják el az LCD rétegről, majd az új üveget rálaminálják. Nem kell semmi ragasztóra, vagy egyéb egyáltalán nem professzionális eljárásra gondolni. Ők amúgy is már rengeteg mindennel próbálkoztak, így az LCD FIX biztosít arról, hogy az iphone 11 pro kijelző csere, ha nem is 100%-ban, de 99%-ban biztosan hozni fogja az eredeti, gyári minőséget. Az az egy százalék meg az emberi szemnek úgysem tűnik fel.

iphone 11 pro kijelző csere

Szegényeket utólag sajnálom, de ezek után is volt még kérdésem. Gondoltam, ezért a szervizért biztosan heteket kell majd várnom. Aztán persze újra kellemes meglepetés ért – azt mondták, hogy üljek le, nyugodjak meg, igyak meg egy kávét, és egy óra múlva jöhetek is vissza a készülékemért. Az elkészült készülékért. Alig hittem a fülemnek. Ugyan, ez hogy lehetséges? Úgy, hogy a technológia adott, emellett pedig mindig raktáron tartják a szükséges alkatrészeket. Nehezen tudtam elképzelni, hogy tényleg minden egyes szükséges kellék állandóan kéznél van. Ez egy elég nehéz feladat, de ha éppen valami nincs meg náluk, másnapra már mindenképpen beszerzik. Szóval így, vagy úgy, az LCD FIX nem egy lassú szerviz. Ahhoz képest meg pláne nem, mint mikor egyszerű telefon tokokra kellett több napokat várnom, hogy beszerezzék az üzletbe…

Amikor beüzemeltem a telefont, minden adatomat azonnal átvittem rá a régiről. Most itt álltam javítás előtt és féltem, hogy ez érinteni fogja a tárolt adatokat, úgyhogy tényleg már csak ezt az egy pontot szerettem volna letisztázni. Biztosítottak afelől, hogy a javítási módszerük semmilyen mértékben nem érinti a készülékem bármely részét, és tényleg úgy, olyan állapotban fogom visszakapni, ahogy odaadtam. Kivéve persze egy dolgot: makulátlan kijelzővel együtt.

Még mielőtt odaadtam volna, gyorsan lecsekkoltam, hogy van-e weboldaluk, és ha van, az milyen. Megtaláltam és abszolút bizalomgerjesztőnek tűnt. A leírások megegyeztek azzal, amiket akkor szóban is elmondtak nekem, így már nem volt más hátra, mint kivárni azt az egy órát.

Azért is született meg ez az írásom, hogy elmondjam nektek: az eredménnyel maximálisan meg vagyok elégedve. Nem érzékelek semmiféle különbséget, mintha tényleg egy új telefont kaptam volna vissza cserébe. Közben észrevettem, hogy üvegfóliákat is forgalmaznak. Nem volt kérdés, hogy azon nyomban kérek egyet az iphone 11 pro-m cserélt kijelzőjére. Egy egyszerű ütésálló fóliát kértem, ami az egész képernyő számára teljeskörű védelmet nyújt. A csomaghoz jár felrakó sablon is, így otthonra is vettem tartaléknak. Én is akármikor fel tudom helyezni, ha cserére lenne szükségem. Ami meg még szintén előnye, az az, hogy ujjlenyomat-mentes anyaggal van bevonva. Számomra hatalmas megkönnyebbülés, mert nincs annál idegesítőbb dolog, mint az, hogy állandóan koszos a telefonom.

Szóval az iphone 11 pro kijelző cserét ajánlom náluk feltétlenül, de biztos vagyok benne, hogy az LCD FIX minden más szolgáltatásában ilyen teljes mértékű, kifogástalan minőséget nyújt. Márkafüggetlen szerviz, szóval ne aggódjatok, ha más márkájú mobilotok van. Ne feledkezzetek meg sosem arról, hogy ilyen nagy tételeknél nem mindegy, mire adjátok ki a pénzeteket, főleg, ha olyan szerencsétlenül jártok, mint én. Nekem így most kicsit több pénzbe került az új telefon, de az LCD FIX biztosított arról, hogy kevésbé fájjon ez az egész eset. Tőlük még kaptam 6 hónap garanciát is, de ez persze nem jelenti azt, hogy kevésbé fogok vigyázni ezentúl. Ha mégis történik valami, az LCD FIX-nél mindig jó helyre fog kerülni a pénzetek, amiért ugyanakkor elégedettséget kaptok vissza cserébe.