Takarékoskodás kimaxolva – mutatom a receptet

Van valami, amire kiemelten figyeljetek spórolási kényszerhelyzetben: az e-rezsi! Ma már egy csomó mindenféle ilyen szolgáltatás is tudja vinni a pénzt, néha észrevétlenül: a Netflixtől egy rakás “bent hagyott” subscription olyan oldalakon, mint a Twitch, vagy az Amazon Prime vonhat le pénzt, mert ezeknél úgy működik az előfizetés, hogy nem nekünk kell megújítani. Vonják, amíg le nem “iratkozunk” egy-egy szolgáltatásról. Az összes így működik, miközben párezres havi tételekről sokan megfeledkeznek – pedig beleegyeztünk számlánk terhelésébe az első feliratkozásnál.

És van még egy tippem, ami többet hozott nekem, mint a pénzem euróba helyezése a válság kezdetibb hónapjaiban. Bizony, hosszútávon már annál is többet jövedelmezett a Pipere Porta! Mert odafigyelnünk, hogy miből veszünk kész terméket, és ez a hely segített alapanyaghoz jutni inkább. Kis munka így van bizonyos dolgokkal, de aki komolyan veszi az észszerűsítést és a kiadás-racionalizálást…

Szóval megtaláltuk anno ezt a pipereporta.hu nevű oldalt, ahonnan illóolajok kellettek eredetileg, viszont vannak nagyker mennyiségben (de minden esetben jó minőségben) például olyasmik is, mint a különböző kencék készítésének alapanyagai. Parfümöt és lakás-illatósítókat is készíthetünk az innen rendelt dolgokkal (és innen minden egyben tud jönni, ami kell, mert be vannak rá rendezkedve, hogy minden legyen, ha lehet, raktáron), vagy épp olyasmiket főzünk magunknak mostanság, mint maga a szappan. Nos, talán hihető, hogy ezen, drogériákból amúgy drágán, beszerzendő dolgokon aztán tényleg sok pénzt takarítottunk meg eddig, szóval már értitek akkor, hogy mire akarok kilyukadni…

Nyilván itt is úgy megy, hogy bizonyos összeghatár fölött ingyenes a kiszállítás, na de lássuk csak, mire kellettek nekünk az illóolajok… (Csak, hogy megértsétek, nekünk honnan jött az ötlet)

A pipereporta.hu webshopban forgalmazott illóolajok kozmetikai termékekben is használhatók. És ugyanezen helyen készséggel átirányítanak pl. olyan videócsatornára is, amin recepteket, elkészítési módokat mutatnak be, és sok, leírásokkal teli linket is kapunk még. Az itteni illóolajok továbbá gázkromatográffal vizsgáltak és van bőven választék. Nekünk amúgy is bajunk volt, hogy sokszor pont a kedvünknek, ízlésünknek megfelelő illatosítót, vagy valami szappanfélét nem leltünk meg időben a boltok polcain, márpedig az illatokkal való játékra érzékenyek vagyunk mindketten a párommal. Szinte függjük az illatos dolgok hatását, mert hiszünk a mentális effektivitásukban, bármi ilyesminek. Nem gyógyszertárba járunk, vagy pszichológushoz, hanem hangulati dolgokban utazunk és utána is olvasunk ezek tudományának, mert ilyen léptékben már az orvost is kiváltja önmagunk ideális hangulatba hozása, és tudatos ellazítása.

Sok opciót tudnék viszont még mondani, ezen a vonalon elindulva, illóolajok terén is, meg csak úgy, a Pipere Portához kapcsolódóan, ha nem is kizárólag a spórolás nektek a szempont. Mert bár, minket ez is mozgatott egy idő után, de jobban belegondolva, pont a lényeget nem hangsúlyozom… Eredményes időtöltést, a kreativitás kiélését is lehetővé teszik. Vannak ajándékutalványaik, ha motiválni szeretnétek valakit valami olyasmire, ami megreformálhatja az életét, a kedvenc időtöltése megváltozása által! Mert az alkotás, hasznos, jó és kellemes végtermékek előállítása függővé teszi az embert! Jó érzés, hogy valami hasznos, de kicsit sem puritán dolgot hoztok létre! Szóval mindenképp gondolkodjatok el a tippeimen, mert a pipereporta.hu minket nem csak lefoglal itthon, hanem egy csomó megvásárlandó dolgot létrehozni is segít, az otthonunk melegében.