Pénztárcabarát megoldás: a gázpalack!

Emlékszel, amikor kisgyerekként tervezgetted a jövődet? Milyen házad lesz, milyen munkahelyen fogsz dolgozni, hány kisbabát szeretnél. Azt az életet éled, amilyet szeretnél? Úgy alakult minden, ahogyan azt vártad, vagy pedig azt kívánod néha, hogy bár többet tudtál volna félretenni az évek során?

Amennyiben szeretnél egy kis extra megtakarítást a családi kasszába (és ki ne szeretne?!), olvass tovább, hiszen egy kifejezetten pénztárcakímélő megoldást hoztam ma Neked, amivel nem csak pénzt spórolhatsz, de a környezetedet is óvod.

Idézzük vissza azt a korszakodat, amikor a nagymamáddal kisiskolásként pogácsát szaggattatok, majd pedig vártátok, hogy a sajttal leszórt omlós tészta megsüljön. Meg se vártad, hogy kihűljön, melegen fújogattad, hiszen úgy a legfinomabb. Ebben a családi idillben azonban ott volt egy olyan eszköz, ami lehetővé tette azt, hogy ez a pogácsa ilyen szép aranybarnára süljön – még pedig a gázpalack.

Régen szinte minden háztartásban gázpalackot használtak, azonban ahogy telt az idő, mindenki váltott vezetékes gázra, vagy pedig a villanytűzhelyre. Sokan azonban nem is értették, hogy hogyan emelkedett meg a számlák összege, hiszen ugyanúgy élnek. „Biztos az a fránya infláció!”, gondolhatták magukban. A megoldás ennél sokkal egyszerűbb: egy hétköznapi háztartásban a gázpalackok takarékosabbak, mint a vezetéken érkező gáz.

Nem is csodálkozunk, ha jobban belegondolunk, hisz ott fizetni kell az alapdíjakat, a karbantartást, sőt ha be kellett köttetni a lakásba/házba, akkor tetemes összeget kellett elkölteni a gázóra telepítésére. Nyilvános adatok az egyes szolgáltatók árai, például a FŐGÁZnál 2021-ben 11 674 Ft-ot fizetsz csak az éves díjra. Ezt az alapdíjat akkor is kiszámlázzák Neked, ha egész évben egy köbméter földgázt sem használtál fel.

A gázpalackokból viszont csak akkor fogy a gáz, ha be van kapcsolva a tűzhely és éppen pogácsát vagy csokis csigát sütsz. Sőt, sokkal energiatakarékosabbak ezek a palackok, hiszen fűtőértékük nagyságrendekkel nagyobb, mint a földgázé. Tehát egy háztartásban ezeknek a palackoknak a használata sokkal „olcsóbb”, mint a vezetékes formájuk.

Amennyiben tehát gáztűzhelyed van és spórolnál jelentős összegeket, egy ügyes gázszerelő könnyedén rácsatlakoztatja Neked a tűzhelyedet egy gázpalackra.

A gazpalackfutar.com oldalon több lehetőség közül is választhatsz, többféle gázpalackot is lehet tőlük vásárolni (például hélium, pb, oxigén, vagy akár szén-dioxid), és a legjobb az egészben az, hogy ezeket a palackokat újratöltik, cserélik! Tehát a gázpalackot csak egyszer kell megvenni, ezt követően csak a gáz árárért kell fizetned. A dolog úgy működik, hogy amikor kiviszik Neked a teli gázpalackot, az üreset elviszik, majd megint megtöltik a telepen, egészen addig, amíg maga a palack biztonságosan használható.

Őket én is a neten találtam, Budapest mellett visznek ki palackokat majdhogynem egész Pest megye területére, ami szerintem szuper, hogy nem kell elmenni érte, mert így garantált a biztonságos és sérülésmentes szállítása a palackoknak, hiszen szakértők végzik a szállítást.

Mindent összevetve tehát ez a megoldás nem csak a pénztárcádat kímélni, hanem a környezetedet is, hiszen a PB gáz köbmétere sokkal tovább használható, mint a földgázé. Azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy ez a megoldás azoknak fog hosszú távon nagy összegeket megtakarítani, akik nem használják mindennapos főzésre/sütésre a tűzhelyüket! Például a munkába járó, étkezdés egyedülállóknak jelent ez megtakarítást, akik nem főznek maguknak minden nap, csak alkalmanként, esetleg hétvégéken.

Amennyiben úgy érzed, hogy számodra is megtakarítást jelenthet ez a fajta megoldás, ne habozz felkeresni a gazpalackfutar.com oldalt! Én is rendeltem tőlük egy kisebb pb gázpalackot a kerti sütögetéshez, és minden a legnagyobb rendben volt vele, úgyhogy bátran merem ajánlani őket bárkinek, akinek szükséges lenne gázpalackokra, arról nem is beszélve, hogy elképesztő gyorsak és kedvesek is.