Még a smucigoknak is megéri energetikai tanúsítványt készíteni

Tesómmal nagyon különbözünk egymással, mintha nem is ugyanazok lennének a szüleink: én kreatív, álmodozó alkat vagyok, ő pontos, precíz, szinte már poroszos neveltetést lehetne feltételezni nála. Ő nagyon háklis a pénzügyekre, beosztja a pénzét, mindig rendesen megnézi azt a terméket, amit meg szeretne venni. Ha nem elég jó minőségű, drágának találja a többi alternatívához képest, akkor nem veszi meg.

Történt egyszer, hogy költözésre adták a fejüket a férjével, és meghirdették a házukat (szerintem túlságosan magas áron). Hamarosan érkezett is vevőjük, sokat alkudoztak, de végül sikerült megállapodniuk egy mindenkinek megfelelő árban. Az eladáshoz energetikai tanúsítványra volt szükség, melyet az én pontos, precíz testvérem elfelejtett elkészíttetni az eladás előtt, így az energetikai tanúsítvány azonnal kellett neki az adásvételi szerződés megkötését megelőző napon. Segítettem neki kutatást végezni a neten, próbáltuk megtalálni azt a céget, akik rövid határidővel vállalják az energetikai tanúsítvány azonnali elkészítését. Mindkettőnk számára nagyon szimpatikusnak tűnt az e-tanusitas.eu weboldal, ahol azt ígérik, hogy maximum 24 óra alatt elkészül a tanúsítás. Az okmányt akár e-mailben is elküldik, így a postára sem kell várni, és lehetőség van online fizetésre is.

Testvérem kicsit vacillált, mert a neten talált más cégeket, építészeket is, akik olcsóbban végezték a munkát. Tesómék háza egy 80 nm-es kertesház Budapesten, így ennek a tanúsítási díja 17.990 Ft, de volt olyan egyéni vállalkozó, aki ezt megcsinálta volna 14.000 Ft-ért is. Az e-tanusitas.eu árgaranciát vállal, hogy ők a legolcsóbbak adott kategóriában, ha mégsem így lenne, és van másik cég, aki ugyanazon feltételekkel olcsóbbak lennének, akkor a csökkentett áron végzik el a munkát. Ez egy édenkert volt tesómnak, aki imád alkudozni, meggyőzni embereket az árcsökkentésről. Fel is hívta az olcsóbb vállalkozót, hogy milyen feltételekkel készíti az energetikai tanúsítványt, végül kiderült, hogy a 14.000 Ft egy max 60 nm-es lakásra vonatkozik. Veszprém környékén dolgozik, de Budapestre feljön, ha fizetjük az úti költségét, a tanúsítás pedig 3 nap alatt van meg. Nagyon rossz üzletnek tűnt így már, ezért tesóm le is mondott arról, hogy alkudozni próbáljon az e-tanusitas.eu-val. Bebizonyosodott, hogy adott háztípusra, 24 órás teljesítés mellett ők a legolcsóbb alternatíva a piacon, sőt, akár 12 órán belül is vállalnak tanúsítást, és SMS-ben elküldik a tanúsítás HET-számát, melyet az ügyvéd már bele is tud foglalni az adásvételi szerződésbe.

Testvérem meg is rendelte a helyszíni felmérést azonnal. A szakember még aznap délután megérkezett, mindössze 40 perc alatt felmérte az egész házat. Nagyon kedves és szakszerű volt, ígéretéhez híven másnap délelőtt kaptuk az e-mailt, hogy elkészült az energetikai tanúsítás, mindössze annyi volt a teendő, hogy a munkadíjat át kellett utalni a cégnek (azonnali átutalás miatt ez azonnal meg is érkezett), majd 10 percen belül pedig megkapta a tanúsítást e-mailben. Tényleg nem volt szükség még 24 órára sem a tanúsítás elkészültéig, másnap pedig minden készen állt az adásvétel nyélbe ütéséhez. Azóta is, ha bárkinek az ismeretségi körünkből energetikai tanúsításra van szüksége, ajánljuk neki az e-tanusitas.eu-t, hiszen az még az én válogatós, smucig testvérem igényeinek is teljes mértékben megfelelt.