Nem mindig érdemes takarítógépet venni – a bérlés néha jobb

A mai, általánosan egyre inkább instabilnak bizonyuló pénzügyi helyzetben szerintem a takarékoskodás egyre több és több ember számára válik fontossá. Alapvetően már tényleg ott spórolunk, ahol lehet és nem költünk feleslegesen semmire, legalábbis mi – annak ellenére, hogy egyébként, ha nem is nagy lábon, de kényelmesen megélünk a jövedelmünkből. De tény és való, hogy spórolni sok esetben az tud jól, akinek van pénze, hiszen sokszor jóval gazdaságosabb valamit nagyobb kiszerelésben megvenni, ami nyilván tovább elég lesz és az egységára is jóval alacsonyabb. Így van ez akkor is, ha például valakinek ugyan van jogosítványa, de valamilyen okból csak ritkán van szüksége autóra – ebben az esetben sokszor jobban megéri a ritka alkalmakra bérelni egyet, mintsem drágán venni egy sajátot és fenn is tartani azt. Amikor pedig az ember saját üzletet nyit, akkor is alaposan meg kell nézni, mit éri meg megvenni és mit kibérelni, ez pedig természetesen nem volt máshogyan nálunk sem – hiszen egy induló üzletnél még inkább számít minden forint.

A takarítógépek esetén éppen ezért döntöttünk úgy, hogy a Greenway Kft-től választunk a bérelhető gépek közül. Persze jöhet a jogos felvetés, hogy miért a bérlés mellett tettük le a voksunkat – hiszen itt egy mindennaposan használt eszközről van szó, nem pedig alkalmi igénybevételről. A Greenway Kft-nél nem kell amiatt aggódni, hogy a bérlés ne érné meg, hiszen a bérlési konstrukciójuk teljes mértékben megéri az ügyfélnek: elérhető náluk egy úgynevezett “full szerviz” csomag, amely azt takarja, hogy a bérelhető gépek bérlésekor az ügyfélnek költséget kizárólag maga a bérlési díj jelent, semmi más nem terheli; sem fenntartási, sem javítási, sem oktatási. A csomag tartalmazza a kopóalkatrészek rendszeres cseréjét, nem kell kiszállási- vagy munkadíjat sem fizetni; meghibásodás és szükség esetén akár 12 órán belüli kiszállás is elérhető, ahogy a gépekkel foglalkozók oktatására is fordítanak figyelmet, elvégre ezzel is határozottan növekedhet a gépek hatékonysága és élettartama. Amennyiben bármilyen okból kifolyólag szükséges, biztosítják a lehetőséget a gép cseréjére is, a bérlési díj pedig tartalmazza az olyan járulékos költségeket is, mint például a címre való szállítás; ez arra az esetre is érvényes, ha azért kell cserélni, mert az előző nem megfelelően lett kiválasztva a feladatra vagy más jellegű munkához kell már bérelhető gép.

Ennél kényelmesebb bérlési konstrukciót nehezen találhat bárki is, hiszen így teljes mértékben mentesül a bérlő az üzemben tartási költségek alól, hosszabb távon és megváltozott célok esetén nem is kérdés, hogy sokkal inkább megéri egy gép bérlése a Greenway Kft-től, mint vásárolni; elvégre esetleges szervizköltséggel sem kell foglalkozni. Mindemellé ingyenes szaktanácsadás is dukál, tehát minden szakmai hátteret is megadnak, amit csak kell és lehet. Számunkra nem is volt kérdés, hogy őket választjuk, amikor bérelhető gépek után keresgéltünk, elvégre az ismerői körünk ajánlásai mindent elmondtak a cégről – nem is kerestünk sokáig, ezt pedig nem bántuk meg! Sokan félnek akkor, ha valamilyen eszközt bérelniük kell, és természetesen ez a félelem sok esetben nem is alaptalan, sok buktatója lehet – de sokszor épp akkor jön ki rosszabbul az ember, ha vásárlásra adja a fejét. Számunkra például a lehető legjobb választásnak bizonyult a takarítógépek bérlése és biztos, hogy a közeljövőben nem is fogunk váltani!

bérelhető gépek