Autó és takarékosság? – Spóroljunk, de ne a szakértelmen!

A legtöbb autótulajdonos – engem is beleértve – megtapasztalta már, hogy a járművével valószínűleg pont akkor történik valami, amikor a legkevésbé van rá felkészülve. Alapvetően sem kevés összeg egy autó fenntartása, de ha bármi probléma akad vele, mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. A pénzügyek havi megtervezése segíthet abban, hogy ne viselje meg a családi kasszát egy váratlan történés. Ha a kiadásainkat vizsgálva előre meg tudjuk becsülni, mennyit használjuk kisebb és nagyobb távra az autót, városban vagy városon kívül vezetünk-e többet, úgy a benzinnel már nagyjából tudunk számolni. Kalkulálhatunk a gumicserékkel, és minden, bizonyos időközönként megejtendő vizsgálattal, szervizzel. De mi a helyzet a már említett váratlan kiadásokkal?

Amikor felköltöztem a fővárosba, a szomszédom volt a legnagyobb segítségemre abban, mely szakemberekhez érdemes fordulni, ha tökéletes munkát várok el, de a spórolás sem utolsó szempont. Ő ajánlotta a metaautoszerviz.hu szolgáltatásait figyelmembe, amikor arra panaszkodtam, hogy a fényszórókkal kapcsolatos problémám miatt szükségem lenne egy megbízható, gyors munkát végző szervizre.

Nem kellett csalódnom, a szerviz munkatársai készséggel voltak segítségemre, hamar elhárították a vészhelyzetet, emellett az árakkal is meg voltam elégedve, így bátran merem ajánlani őket. Szervizük emellett a legkülönfélébb szolgáltatásokat kínálja, mint például az autó állapotfelmérése – ami teljes átvizsgálást jelent például műszaki vizsga, autóvásárlás vagy -értékesítés előtt. Diagnosztikát is vállalnak, ilyenkor a hiba forrását komputeres műszereik segítségével keresik meg a járműben. Kérhető az elektronikai rendszer szervizelése, de klímával (szervizelés, töltés, javítás, tisztítás, fertőtlenítés), fékkel (javítás, csere, felújítás) és futóművel kapcsolatos feladatokban (állapotfelmérés, csere, beállítás) is a rendelkezésünkre állnak. Gumi- vagy olajcsere? Az sem jelent nekik gondot! Az első látogatásom óta az évek során fordultam már hozzájuk kipufogóval és lengéscsillapítóval kapcsolatos problémával is, ugyanis mindkettő megérett már egy cserére. Egy kedves barátnőm pedig használt autóval kapcsolatosan vette igénybe szaktudásukat a vezérlés cseréjével és a kuplunggal kapcsolatban. A vezérlés cseréjére egyébként is szükséges figyelnünk, ha sok kilométert tettünk már meg autónkkal. Összességében tehát kis szervizbe és nagy szervizbe tartozó feladatokkal is megbízhatjuk őket, de mindezekről részletes információkat találunk a honlapjukon is.

Ezen kívül a metaautoszerviz.hu oldalán  megtekinthetőek az általuk nyújtott további szolgáltatások és az árlista is. Ezt érdemes már a felkeresésük előtt végigböngészni és úgy számolni a költségekkel. Nekem különösen fontos, hogy előre tudjak tájékozódni az árakkal kapcsolatban, így külön szimpatikus volt a tételes felsorolás. A weboldalukon találunk még egy galériát, ahol láthatjuk, milyen környezetben fogadnak bennünket, és azt, hol és hogyan folyik a munka oroszlánrésze. Van lehetőségünk időpont foglalására online – ami számomra nagyon megkönnyítette az ügyintézést és a szervezést –, de természetesen mobilon is hívhatjuk őket.

A Méta autószerviz a XIX. kerületben található, eligazodásunkat segíti a metaautoszerviz.hu-n, a Kapcsolat menüpont alatt beágyazott térkép. A jövőben blogos tartalommal is tervezik bővíteni honlapjukat, ahol a legkülönfélébb, kocsikkal kapcsolatos tippeket, tanácsokat olvashatjuk majd profi szakemberektől. De nem csak tudásuk, hanem korrekt hozzáállásuk miatt is tartozom immáron a visszatérő ügyfeleik körébe. Ha te is szeretnéd megbízható kezekben tudni az autódat, böngéssz bátran a weboldalukon és keresd őket bizalommal.