A menetlevél már a múlté, itt az útnyilvántartás

Ha szeretnétek valami igazán egyszerű és gyors eszközzel megspórolni sok-sok pénzt a vállalkozásotokban, akkor ajánlom, hogy nézzétek meg a roadrecord.hu oldalát, vagy legalább ne ugorjátok át rögtön ezt a cikket. Ígérem, hogy nem leszek túl hosszú, ellenben még azt is megígérhetem, hogy csak használható dolgokról fogok beszámolni néhány gondolat erejéig. Elvégre ez egy pénzügyi blog, itt van a leginkább helye annak, hogy spórolási lehetőségekről tanácskozzunk a magánéletünk és persze a vállalkozásunk szempontjából. A menetlevél kérdéséről szeretnék pár szót mondani, mert nálam újdonságként hatott a dolog.

A lényeg annyi, hogy menetlevelet kitölteni már nem muszáj minden esetben, ha céges útra indulunk. Itt most a leginkább azok érintettek ebben a kérdésben, akik 3,5 tonnánál kisebb kisteherautóval furikáznak. Számukra adott ugyanis az a lehetőség, hogyha csak a saját árut szállítják az ebbe a méretbe eső gépjárművel, akkor elegendő, hogyha útnyilvántartást vezetnek. Ez pedig nem is gondolnátok, hogy mekkora egyszerűséget jelent! Az útnyilvántartás ugyanis már automatikusan is kinyerhető a helyadatainkból – persze csak akkor, ha a megfelelő alkalmazást használjuk mindehhez. A megfelelő alatt pedig jelen esetben a roadrecord.hu oldalt értem.

Ha szeretnétek, hogy ne kelljen külön azzal foglalkoznotok, hogy nyomonkövessétek, merre teszitek meg az üzleti célú kilométereket, akkor a roadrecord.hu oldalról le tudjátok tölteni az alkalmazást, mert ott van a link az androidhoz és az AppStore-hoz is. Az applikáció letöltése gyors és egyszerű, de hozzá a laptopon a böngészőben is be tudunk jelentkezni, mert lehet, hogy valakinek egyszerűbb a billentyűzetet használni bizonyos adatok megadásához. Egyrészt, a webes felületen megadható, hogy milyen partnereink vannak, akikhez szállítunk és üzleti útjaink vannak, de ezen kívül azt is meg lehet adni, hogy mikor és mennyit tankoltunk, valamint a pontosabb útnyilvántartás érdekében azt is meg lehet adni, hogy mennyi volt a kilométeróra állása a hónap elején és végén. Érthető módon ennek ismeretében pontosabban tudja kiszámolni az alkalmazás az útjainkat. A menetlevél pedig szépen, lassan feledésbe merül, legalábbis ezekben a felhasználói körökben – hála a RoadRecord könnyű felhasználásának.

A RoadRecord ráadásul olyan útnyilvántartást generál a menetlevél helyett, ami biztosan átmegy bármilyen NAV vizsgálaton, köszönhetően annak, hogy a rendszerben van egy beépített ellenőr funkció, ami leellenőriz minden összeakadást és kétes pontot a nyilvántartásban.