Történet

Komárom megyében elsőként alakult meg az Igmándvidéke Takarékszövetkezet 1957-ben, mely 1976. október 1-jén a Mocsai Takarékszövetkezettel történő egyesülésekor felvette a Komárom és Vidéke Takarékszövetkezet nevet.

 

A Takarékszövetkezet 1993-ban csatlakozott az akkor létrehozott Takarékszövetkezeti Integrációhoz. A 90-es évek elejéig cégünk Komáromban és annak vonzáskörzetében volt jelen kirendeltségeivel és szolgáltatásaival, majd az elkezdett fiókhálózat-, és szolgáltatási skála-bővítésnek köszönhetően az ezredfordulóra már két megyében 14 kirendeltségen nyújtottunk pénzügyi szolgáltatást több tízezer ügyfélnek.

 

A folyamatos fejlődés szükségessé tett a Takarékszövetkezet külső megjelenésében is bizonyos fokú megújulást. Az arculatváltásra 2000. június 1-jén került sor, ettől az időponttól a cégnév Pannon Takarékszövetkezetre változott, ugyanakkor a cég a marketingkommunikációja során a korábbiaknál rövidebb, modernebb, könnyebben megjeleníthető Pannon Takarék nevet használta.

 

2008. december 31-én a Pannon Takarékszövetkezet egyesült a Tata és Vidéke Takarékszövetkezettel, majd az egyesült cégbe 2009-ben beolvadt az Ásványrárói Takarékszövetkezet is. A hármas egyesüléssel az ország egyik legnagyobb takarékszövetkezete jött létre, melynek tagsága 2010-ben elhatározta a cég átalakítását. A tagság döntése és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélye alapján cégünk 2011. január 1-jétől kereskedelmi bankként, Pannon Takarék Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság néven működik tovább.


Bankunk tagja a 2013. évi CXXXV. törvénnyel létrehozott szövetkezeti hitelintézetek új integrációjának és a 2014-ben megalakult garanciaközösségnek, mely az OBA biztosításán túl további 300 Mrd forintos vagyonával garantálja a betétek biztonságát.

 

Az elmúlt években két egyesülési folyamat eredményeképpen alakult ki a Bank jelenlegi szervezete: 2015. augusztus 31-én a Környe-Bokod Takarékszövetkezet, valamint a Nyúl és Vidéke Takarékszövetkezet, majd 2016.09.30.-án a Bakonyvidéke Takarékszövetkezet, továbbá a Lébény-Kunsziget Takarékszövetkezet beolvadással egyesült a Pannon Takarék Bankkal, mely fúziókkal tovább erősítettük jelenlétünket Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében, valamint Budapesten is.

 

Stratégia

 

Kizárólagosan magyar tulajdonú, regionális hitelintézetként a lakosság, mikro-, kis-, és középvállalkozások, helyi önkormányzatok és társadalmi szervezetek bankja vagyunk. Helyismeretünkre, helyi kapcsolatrendszerünkre alapozva rugalmas és színvonalas szolgáltatást nyújtunk ügyfeleinknek. Működésünk során együttműködünk a Magyar Takarékszövetkezeti Bankkal illetve a Szövetkezeti Hitelintézeti Integrációval, hogy ügyfeleink élvezhessék egy tőkeerős, széleskörű fiókhálózattal és ATM hálózattal rendelkező hitelintézeti csoport előnyeit és biztonságát.

 

Tulajdonosok

 

Bankunk 100%-ban hazai tulajdonú hitelintézet, a részvényesi kört magyar magánszemélyek és belföldi társaságok alkotják.

 

Szervezet

 

A bank közgyűlése 5 fős igazgatóságot és 6 fős felügyelő bizottságot választ, az operatív irányítást pedig a 6 fős ügyvezető testület látja el.

A cég központja a korábbi egyesülésekből adódó létszámnövekedés miatt, földrajzilag és funkcionálisan két központból irányítva látja el feladatait. A tatai központ támogatja a kirendeltségek üzleti tevékenységét, míg a komáromi központ látja el a gazdálkodással kapcsolatos feladatokat és támogatja a kirendeltségek banküzemi működését.

 

A bank 42 kirendeltsége 3 régióba osztva működik (Győr, Komárom-Tata, Tatabánya) melyek irányítását, napi operatív támogatását a régió vezetők és asszisztenseik látják el.

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton értesítjük, hogy a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a B3 TAKARÉK Szövetkezet, a Pannon Takarék Bank Zrt. egyesülésével és az MTB Zrt.  állomány-átruházásával létrejövő Takarékbank Zrt. 2019. május 2. és 3. napján bankszünnapot tart.

 

Részletek